Mobilabonnemang med pensionärsrabatt

Det är svårt att hitta rätt i djungeln av olika mobilabonnemang. Det finns många parametrar att ha koll på; surfmängd, samtalspriser, täckning, mobiltelefon och bindningstid för att nämna några. Det finns dessutom olika rabatter beroende på vem som vill teckna abonnemanget. Studentrabatt är de flesta bekanta vid, men det är minst lika vanligt med seniors- eller pensionärsrabatt på mobilabonnemang, de finns hos nästan alla operatörer. I den här artikeln guidar vi dig genom de bästa seniorrabatterna för mobilabonnemang samt vad du ska tänka på när du jämför olika erbjudanden.

Billiga mobilabonnemang för pensionärer
Det har blivit allt vanliga att operatörer erbjuder särskilda senior- eller pensionärsrabatter på abonnemang och mobiltelefoni. Vad det innebär skiljer sig åt mellan de olika operatörerna, men
gemensamt är att de erbjuder väldigt förmånliga priser på både surf, sms, samtal och ibland även mobiltelefoner. Då pensionärer precis som studenter är en delvis ekonomiskt utsatt grupp har många operatörer valt att sänka priset för dessa grupper. Gällande seniorer och pensionärer är det dessutom en grupp som vanligtvis inte använder mobiltelefoner lika ofta som de yngre målgrupperna. Därför kan operatörerna ta fram extra förmånliga erbjudanden för dem som passar deras användningsnivå och håller kostnaderna nere.

Jämför olika mobilabonnemang
När du ska jämföra mobilabonnemang är det första steget att reda ut vad som är viktigt för dig och vad du lägger mindre vikt vid. Ringer och sms:ar du mycket? Då vill du förstås att fria samtal och sms ska ingå, annars kan det bli väldigt dyrt. Har du Wi-Fi hemma? Om du inte har möjlighet att koppla upp dig till Wi-Fi större delen av tiden men ändå vill använda internet så behöver du mycket surf.  I din mobiltelefon kan du se hur mycket surf du förbrukar under en månad, för att få en fingervisning om hur mycket du behöver i ditt abonnemang. Det är också viktigt att fundera på om du vill få en mobiltelefon tillsammans med abonnemanget eller om du vill köpa en separat. Läs mer om det längre ner.

Hur mycket surf ingår?
När det gäller mobilabonnemang för pensionärer finns det många alternativ med fria samtal och sms, men lite färre som har fri surf. Mer surf går alltid att köpa till, så om ett abonnemang är billigt men har lite surf behöver du inte räkna bort det direkt för den sakens skull. Alla operatörer erbjuder tillägg för mer surf, vissa kan man köpa till endast för de månaderna man använder det. Nu finns även konceptet att ”spara surf”, vilket innebär att den surf du inte förbrukar en månad får du tillgodo månaden där på. Håll utkik efter ”spara surf” när du tecknar ett seniorabonnemang, det kan du spara mycket pengar på.

Är billigast alltid bäst?
Det korta svaret är nej, billigast är inte alltid bäst, men det kan faktiskt vara det. Det viktigaste är att jämföra och stämma av vad man själv tycker är viktigt. De billigaste abonnemangen kan ha lägre surf, fria samtal och sms, men för en som inte använder sin mobiltelefon ofta är inte det ett hinder. Ett annat skäl till att vissa kan erbjuda mobilabonnemang för seniorer så billigt är att operatören inte har särskilt bra täckning. Detta är inte heller ett problem för någon som bor i en större stad, men för den som bor längre ut eller långt upp i landet är dålig täckning inte ett bra alternativ. Om du är osäker på hur täckningen är hos dig kan du höra runt bland grannar om vart de har tecknat sitt abonnemang och hur nöjda de är med täckningen.

Vad har operatören för kundtjänst?
När du väljer operatör ska du alltid kolla upp hur deras kundservice är utformad. Äldre personer vill oftast ha en stabil kundtjänst där man över telefon kan få tydlig hjälp utan problem. Vissa operatörer erbjuder nästan uteslutande kundtjänst över chatt och email. Det är ett dåligt alternativ om man till exempel ser dåligt eller är ovan vid att använda smartphones och datorer. Innan du tecknar ett mobilabonnemang för seniorer ska du därför alltid undersöka hur kundtjänsten är utformad, deras tillgänglighet och vilken kundnöjdhet de har.

Mobilabonnemang med gratis mobiltelefon
Nästan alla operatörer gör reklam för att man kan få en mobiltelefon när man tecknar ett
mobilabonnemang. Detta är förstås en sanning med modifikation, då det ofta innebär att man köper en telefon på avbetalning vid sidan om abonnemanget. Ibland innebär detta att mobiltelefonen blir billigare än vad den hade varit att köpa kontant, men ibland kan det också bli dyrare. Jämför alltid med butikspriset innan du tecknar ett avtal på en mobiltelefon. I regel avbetalas telefonen mellan 12 och 24 månader och sedan har man möjlighet att välja en ny telefon på samma sätt. Nästan alla mobilabonnemang för seniorer erbjuder tillval av mobiltelefon, och det finns många varianter att välja mellan i olika prisklasser.

Bästa mobilabonnemangen för seniorer och pensionärer
Det finns några senior-mobilabonnemang som vi tycker sticker ut och är lite bättre. Här är våra
favoriter.

  1. Hallon Senior: https://www.hallon.se/55plus (+ 55 år). För 24:- i månaden (4 första, sedan 99:-)
    får du 6gb surf, fria samtal och fria sms. Nackdelen med Hallon är att deras kundtjänst endast går att nå online och inte via telefon. Abonnemanget går att utöka till en surfmängd som passar dina behov.
  2.  Vimla Senior: https://vimla.se/bestall/55/valj-data (+ 55år). Likt Hallon har de fria samtal och sms samt 6gb surf, priset ligger på 50:- första 3 månaderna, sedan 100:-. Även här kan du lägga till mer surf för några kronor extra.
  3. Comviq Senior: https://webbutik.comviq.se/senior/ (+55 år). Med 8 gb surf, fria samtal och sms
    står Comviq’s seniorabonnemang sig bra på marknaden. Priset ligger på 145:- i månaden men den stora fördelen är att du kan spara alla överbliven surf till nästa månad.

Alla abonnemang med pensionärsrabatt:
https://vimla.se/bestall/55/valj-data
https://www.hallon.se/55plus
https://webbutik.comviq.se/senior/
https://www.tele2.se/partner/seniorrabatt/abonnemang/mobilabonnemang-med-seniorrabatt
https://www.fello.se/seniorabonnemang/

Seniorbonus.se
Logo
Gå med gratis
Telefonnummer (obligatoriskt)
Personnummer (ÅÅMMDD) (obligatoriskt)

Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att du är över 55 år

Återställ lösenord